Der er utroligt mange pizzeriaer rundt omkring i Danmark, og det er utroligt brugt lige at bestille en pizza hjem til aftensmaden – enten fordi det skal være nemt og hurtigt i hverdagen, men også hvis man har gæster og gerne vil fokusere på at tilbringe tid med dem fremfor i køkkenet.

Det er også en ret, som mange børn er glade for – særligt fordi man kan tilpasse dem, så fyldet er indenfor den smagsramme, som de har vænnet sig til. Derfor er det også ofte en mulighed for børn at bestille på et spisested– også dem, der ikke ville kalde sig selv for et pizzeria. Men er et pizzeria overhovedet en restaurant? Det kan du blive klogere på lige her.

Definitionen på en restaurant

Definitionen på en restaurant er en virksomhed, der sælger tilberedt mad. Yderligere tilføjes det, at maden ofte serveres tilberedt på stedet for kunden, men dette er ikke et krav.

Restaurant er altså et bredt begreb – særligt det, at det har erstattet tidligere betegnelser som beværtning, gæstgiveri, spisehus, værtshus og restauration.

Dermed er et pizzeria altså også en restaurant, men selvfølgelig en restaurant af den type, der har et overvejende fokus på pizzaer. Mange pizzeriaer i Danmark vælger dog at have et lidt bredere sortiment, der også inkluderer andet fast food som pommes frites og burger, samt andet italiensk inspireret mad. F.eks. forskellige pastaretter. Man skal dog ikke nødvendigvis forvente samme kvalitet af pastaretterne, som hvis du besøger en italiensk restaurant.

De bedste pizzeriaer i Danmark

Netop fordi pizzeriaer er så populære i Danmark, så er der selvfølgelig også nogen, der har været rundt og undersøgt hvilke, der egentligt er de bedste i landet. Hvis du er på jagt efter den ultimative pizza-oplevelse, så kan du altså med fordel tage rundt og besøge de følgende 10.

Husk: Dette er rækkefølgen på pizzeriaerne ifølge madanmeldelser, mens stjernerne er baseret på kundernes erfaring. Derfor er der ikke sammenhæng mellem rækkefølgen og det antal stjerner, som de forskellige restauranter får.

Papa’s Pizza & Kebab House I Skørping

Først på listen over de bedste pizzeriaer i Danmark er Papa’s Pizza & Kebab House i Skørping i Nordjylland. Den får fire og en halv stjerne ud af fem, og så får den to dollartegn, hvorfor man kan antage, at den ligger middel rent prismæssigt. De tilbyder både spisning i restauranten og take away med levering.

Hvis du planlægger at give dem et besøg, så kan du gå ind på deres hjemmeside og se deres menukort. På den måde ved du allerede på forhånd, om de har noget, der falder i din smag.

Billund Pizza & Steak House

Som nummer to på listen finder du Billund Pizza & Steak House, der som navnet antyder ikke kun tilbyder pizza på menukortet. Restauranten her får 4,2 stjerner, og så får den ligeledes to dollartegn for prisen. Er du på udkig efter et lidt mere slående restaurantbesøg, så vil denne sandsynligvis være at foretrække fremfor Papa’s Pizza & Kebab House i Skørping, da de har en noget større spisesal.

Papas Pizza i Herning

Papas Pizza i Herning er et andet fantastisk pizzeria, hvor du både kan få en god aften på restaurant, men også blot kan bestille maden hjem og hygge foran fjernsynet. Denne får 4,4 stjerner samt to dollartegn for prisen.

Il Padrino i Hinnerup

Går du efter den helt perfekte pizzeria-stemning, når du skal ud at spise pizza, så er Il Padrino i Hinnerup det perfekte valg for dig. Det er en lille hyggelig restaurant, hvor du er helt tæt på køkkenet. Restauranten får 4,8 stjerner ud af 5, og så får den to dollartegn for prisen, hvorfor det er samme prisleje, som de andre.

Korup Pizza i Odense NV

Først på femtepladsen over pizzeriaer i Danmark bevæger vi os udenfor Jylland og videre til Fyn. Her ligger Korup Pizza i Odense NV. Det er igen en meget klassisk restaurant, hvor du er tæt på køkkenet, og der ikke er så meget plads imellem bordene. Restauranten får 4,6 stjerner ud af 5, men kun et enkelt dollartegn, hvorfor den altså er billigere end de andre pizzeriaer på listen.

Nostro i Grevinge

Nostro i Grevinge får igen to dollartegn, og så scorer den 4,2 stjerner ud af 5 stjerner, hvorfor man skulle tro, at det var meget det samme som ovenstående. Denne adskiller sig dog markant fra de andre, idet den er indrettet helt anderledes. Med hvide klinker på gulvet, marmorlook i disken og hvide fliser på bagvæggen og en fantastisk flot pizzaovn er det bestemt værd at blive i restauranten, mens du spiser din pizza.

Pizzaria og Burgerhouse i Ballerup

Pizzaria og Burgerhouse i Ballerup er perfekt til dig, der lige skal have et hurtigt måltid på vejen og ikke går så meget op i hvilken type fast food, det skal være – de klarer nemlig både burger, pizza og meget andet. Restauranten får to dollartegn, og den scorer 4,1 stjerner ud af 5.

Hot House Pizza i Ringe

Hot House Pizza I Ringe er endnu en restaurant, der tilbyder spisning på stedet og take away. Som det fremgår på billederne, så ser deres pizzaer en smule anderledes ud end mange andre, og du kan derfor godt forvente, at netop dette pizzeriaer tilbyder en anden oplevelse. De scorer 4,4 stjerne ud af fem og ligger på to dollartegn rent prismæssigt.

Mamma’s Pizza & Restaurant I Aabybro

Mamma’s Pizza & Restaurant i Aabybro ligger i hjertet af Aabybro. De scorer 4,4 stjerner ud af fem og ligger prismæssigt tilsvarende til mange af de andre pizzeriaer i Danmark. Det er endnu en restaurant, hvor der er gjort en smule mere ud af indretningen, hvorfor spisning på stedet kan anbefales.

Konstantinobel i Vejle

Sidst på listen på en flot 10. plads er Konstantinobel i Vejle, der med sine charmerende markiser foran restauranten byder på den perfekte madoplevelse om sommeren, hvor du kan sidde og nyde maden mens du kigger på mennesker, der går forbi på gaden. Det perfekte sted at spise på restaurant.

Artiklen har undersøgt, hvorvidt et pizzeria kan betragtes som en restaurant. Definitionen på en restaurant er en virksomhed, der sælger tilberedt mad, og det blev fastslået, at et pizzeria dermed også er en restaurant, dog en med primært fokus på pizzaer. Mange pizzeriaer i Danmark vælger at have et bredere sortiment, der også inkluderer fast food og andre italiensk inspirerede retter. Artiklen har også præsenteret en liste over de bedste pizzeriaer i Danmark, baseret på madanmeldelser og kundeanmeldelser. Så uanset om du ønsker at nyde en pizza i en hyggelig restaurant eller bestille take away til en aften derhjemme, er der masser af gode pizzeriaer at vælge imellem i Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top