I 2023 har der været forskellige udviklinger inden for restaurantbranchen i Danmark, som har inkluderet både lukninger og åbninger af restauranter. Det er bemærkelsesværdigt, at nogle kendte navne og kæder har valgt at lukke restauranter, mens andre har udvidet deres tilstedeværelse. Dette afspejler den dynamiske natur af fødevare- og drikkevareindustrien, som er påvirket af mange faktorer, herunder forbrugertrends, økonomiske forhold og strategiske beslutninger truffet af restaurantoperatører.

En af de mest bemærkelsesværdige lukninger i året var fra Umut Sakarya, som lukkede sine restauranter i januar 2023. Sakarya, som nu fokuserer på sin YouTube-kanal og et nyt marketingsbureau, har ikke udelukket muligheden for at vende tilbage til restaurantbranchen på et senere tidspunkt​1​. En anden væsentlig lukning var fra burgerkæden Burger Shack, som lukkede deres restaurant i Kolding på grund af en ændring i deres strategiske kurs​2​. Derudover har The Restaurant Group lukket 35 restauranter, hvilket indikerer udfordringer i branchen og en potentiel konsolidering inden for sektoren​3​. Tilbage i 2022 oplevede Danmark et rekordantal konkurser blandt restauranter, hvilket var et udslagsgivende moment for turismevirksomhederne i landet. Af de i alt 322 konkurser var 202 relateret til restauranter​4​.

På den positive side har 2023 også budt på åbningen af mange nye restauranter i Danmark, især i hovedstaden København. I september åbnede 15 nye restauranter, mens marts så åbningen af yderligere 3 nye spisesteder​5​. Fem nye restauranter i Danmark modtog en Michelin-stjerne i 2023, hvilket er et tegn på den høje standard og kvalitet af gourmetoplevelser, som er tilgængelige i landet​6​. Blandt de nye restauranter, der har gjort deres indtog, er Manfreds & Vin, som er det nyeste projekt fra folkene bag den meget hypede restaurant Relæ, samt Andersen & Maillard, som har udvidet til Ny Østergade og fortsætter med at sætte deres præg på Københavns caféscene​7​​8​.

Disse udviklinger indikerer, at selvom restaurantbranchen i Danmark har oplevet udfordringer, fortsætter den med at udvikle sig med nye spændende spisemuligheder, som forbrugerne kan udforske. Det vil være interessant at se, hvordan branchen vil udvikle sig videre i de kommende år, og hvilke nye trends og muligheder der vil opstå.


Kildeliste:

  1. tv2.dk – Umut Sakarya lukker restauranter
  2. horesta.dk – Burger Shack lukker restaurant i Kolding
  3. shop.horesta.dk – The Restaurant Group lukker 35 restauranter
  4. danskerhverv.dk – Rekordmange konkurser blandt restauranter i 2022
  5. migogkbh.dk – Nye restauranter i København 2023
  6. horesta.dk – Nye Michelin-restauranter i Danmark 2023
  7. thenordicnomad.com – Andersen & Maillard’s udvidelse til Ny Østergade
  8. spiseliv.dk – Manfreds & Vin, det nyeste spisested i København

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top