Forberedelse af en middag for en kræsen person kan være en udfordring, men et godt valg kunne være Chicken Alfredo Pasta. Denne ret er simpel og populær blandt mange. Her er en grundlæggende opskrift:

Ingredienser:

 • Udbenede, skindløse kyllingebryster
 • Fettuccine pasta
 • Piskefløde
 • Parmesanost, revet
 • Smør
 • Hvidløg, hakket
 • Salt og peber
 • Olivenolie
 • Valgfrit: persille til pynt

Tilberedningstrin:

 1. Tilbered kyllingen: Start med at krydre kyllingebrysterne med salt og peber. Opvarm olivenolie i en pande over medium varme og steg kyllingen, indtil den er gylden og gennemstegt. Lad den hvile et par minutter og skær den derefter i skiver.
 2. Forbered pastaen: Mens kyllingen tilberedes, koges vand i en stor gryde, og fettuccine-pastaen koges ifølge pakkeanvisningen, indtil den er al dente. Dræn pastaen og sæt den til side.
 3. Lav Alfredo-saucen: I samme pande som kyllingen blev stegt i, smelter du smør over medium varme. Tilsæt hakket hvidløg og steg i et minut. Hæld derefter piskefløden i og lad det simre. Tilsæt revet parmesanost og rør, indtil saucen tykner. Krydr med salt og peber efter smag.
 4. Kombiner: Tilsæt den kogte pasta til saucen, og vend den for at dække pastaen jævnt. Læg derefter de skivede kyllingestykker ovenpå.
 5. Server: Server pastaen varm, pyntet med persille, hvis det ønskes.

Denne ret er rig, cremet og har en trøstende smag, der normalt er et hit hos de fleste mennesker. Enkeltheden i smagene i chicken Alfredo gør det til et sikkert valg for en kræsen person, samtidig med at det er et specielt måltid.

Historisk baggrund og restauranter:

Chicken Alfredo stammer oprindeligt fra Italien og er en variation af den klassiske Fettuccine Alfredo. Den traditionelle version består kun af pasta, smør og parmesan, og blev opfundet af Alfredo di Lelio i Rom i starten af 1900-tallet. Di Lelio skabte denne ret for at tilfredsstille sin gravide hustrus appetit.

I Danmark, hvor det italienske køkken er populært, kan denne ret findes i mange italienske restauranter. Nogle af de mest kendte steder, der serverer italienske retter, inkluderer måske ikke specifikt Chicken Alfredo, men lignende pasta-retter kan findes i restauranter som “Famo” i København, “La Rocca” også i København, og “Ristorante Italia” i Århus.

På internationalt plan er Chicken Alfredo en populær ret i mange amerikanske, italienske restauranter som “Olive Garden” og “Maggiano’s Little Italy”.

Denne rets enkle ingredienser og historiske baggrund gør den til et fremragende valg for et intimt måltid med en kræsen spiser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top